Visie

Stichting Cool 2B-Active vindt dat alle kinderen het recht hebben op een fijne vakantie. Plezier hebben staat centraal tijdens de activiteiten. Kinderen worden uitgedaagd om deel te nemen aan leuke activiteiten met veelal kosteloos materiaal. Zij leggen nieuwe contacten en er ontstaan mooie vriendschappen. Het buiten spelen speelt een grote rol in activiteiten omdat dit de cognitieve, sociale en motorische ontwikkeling stimuleert.

Missie

CooL 2B-Active organiseert activiteiten voor alle kinderen binnen de gemeente Sluis in de leeftijd 6 tot en met 12 jaar. Zij vindt het belangrijk dat ze hierbij een stabiele en veilige omgeving creƫert. Dit doet zij met behulp van vrijwilligers. Dit zijn veelal jongeren die zich inzetten voor de kinderen in de gemeente.

Doelstelling

Stichting Cool 2B-Active streeft er naar om diverse inspirerende activiteiten aan te bieden gericht op kinderen en jongeren binnen de gemeente Sluis. Er wordt gezocht naar een balans tussen ontspanning en educatie. Omgaan met nieuwe materialen, omgevingen en andere culturen staan hierbij centraal. Elkaar respecteren is een groot onderwerp. Daarnaast wordt het geven van pedagogische trainingen aan vrijwilligers en deskundigheidsbevordering van het bestuur nagestreefd. Stichting Cool 2B-Active zoekt voor haar activiteiten de samenwerking met andere organisaties en bedrijven op in de gemeente Sluis.